Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Účastníci procházkové soutěže domu dětí znají Prachatice dobře

PRACHATICE - 21/1 2021 - 8:20 – Dvacet skupin se úspěšně zapojilo do prvního kola procházkové soutěže prachatického domu dětí. Další úkoly budou v pátek.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Pořadatelé z DDM Prachatice zveřejnili na svém webu šest fotografií z budov na území města Prachatic. Přístup k nim byl i z článku na prachatickoNEWS.CZ. Úkolem soutěžících bylo najít, kde se vyfotografované architektonické detaily nacházejí, popřípadě je vyfotografovat, a řešení sdělit e-mailem organizátorům.

"K naší radosti se hned do prvního soutěžního kola tohoto kvízu zapojily dvě desítky skupin. Vedly si velmi dobře. Všechny odpovědi byly správné. Jen jedenkrát se stalo, že soutěžící zapomněl na jeden obrázek," řekla nám spoluorganizátorka soutěže Marcela Vitoulová, pedagog volného času a vedoucí zeleného oddělení prachatického domu dětí. "Průběžné výsledky shromažďujeme, po třetím kole soutěže je vyhodnotíme a na vítěze budou čekat drobné odměny," dodala.

Jedním z úkolů prvního kola soutěže například bylo najít v městské památkové rezervaci sgrafito sv. Kryštofa přenášejícího přes vodu malého Ježíše.

Soutěž připravují pracovnice DDM Prachatice Marcela Vitoulová a Renata Jandová zejména pro rodiče s dětmi. V první řadě jako prostředek proti nudě v době covidové, kdy jsou prakticky zrušeny všechny veřejné aktivity. V prvním kole byla soutěž náročná na znalost prachatického centra, a také na pozornost účastníků. "V okamžiku, kdy dostanete jen kousek fotky, obrázek fasády nebo část okna, a máte rozpoznat, co a kde to je, už to tak snadné není. Chce to opravdu chodit po městě a všímat si celků i detailů," připomíná Marcela Vitoulová.

V tuto chvíli jsou už připraveny úkoly pro druhé ze tří soutěžních kol. Pořadatelé, kteří očekávají možná ještě větší účast, je zveřejní v

pátek 22. ledna na svém webu www.ddm-prachatice.cz. Na řešení úkolů se budou těšit do úterka 26. ledna včetně, na e-mailových adresách marcela.vitoulova@ddm-prachatice.cz nebo renata.jandova@ddm-prachatice.cz.

A my máme v plánu se o nadcházejícím víkendu vydat po stopě některých soutěžících. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena