Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. www.uzis.cz   Očkovací centrum pro obyvatele Prachaticka bude v Hotelu Park

PRACHATICKO - 19/1 2021 - 10:18 – Jihočeský kraj vybuduje očkovací centrum pro obyvatele Prachaticka a Vimperska v prachatickém Hotelu Park.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Jihočeský krizový štáb včera vybral místa, kde vybuduje plánovaná krajská očkovací centra. V Prachaticích vznikne v Hotelu Park. Zatím tu probíhá očkování proti covidu v místní nemocnici. Ta bude mít provoz OČKOcentra v Hotelu Park na starosti. Jihočeský kraj si hotel kvůli vytvoření centra pronajme.

Jihočeský kraj se chová v reakci na objevení nového respiračního onemocnění zvaného covid značně nezávisle na vládě a připravuje vlastní očkovací strategii. Její součástí bude velké očkovací centrum na budějovickém výstavišti a šest dalších v okresních městech.

„Zahájení provozu vakcinačního centra v Českých Budějovicích odstartuje zkušebním provozem dnes. Do konce týdne bude zahájení v Písku a v Táboře. Očkovací centra v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Prachaticích a Strakonicích se momentálně připravují a v nejbližších dnech započne jejich výstavba,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba s tím, že ke konci února už by měla být všechna OČKOcentra v provozu.

Pokyn hejtmana, kterým se OČKOcentra zřizují, zatím počítá s tím, že budou v provozu do konce června. Smlouva na pronájem Hotelu Park bude podle zveřejněného pokynu uzavřena se společností SUN-HOUSE Ovesné. Tu v roce 2001 založilo v Českých Budějovicích několik společníků. Později společnost sídlila také v Chrobolech a od konce roku 2019 je jejím jediným společníkem a jednatelem pětačtyřicetiletý prachatický občan Petr Solar. Hotel disponuje zřejmě největším sálem v Prachaticích a dostatkem parkovacích míst ve svém okolí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena