Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperský závod Rohde & Schwarz investoval do nové SMT linky

VIMPERK – placená inzerce – Investice do nové SMT osazovací linky za téměř 100 milionů korun zajistí další rozvoj vimperského závodu Rohde & Schwarz.

      

   Rohde & Schwarz, Vimperk   

  

Do nového roku vstoupil vimperský závod s jasnou vizí. Své aktivity rozšíří především v elektro oblasti a bude i nadále růst. Díky dobrým výsledkům a potenciálu, který závod nabízí, bylo vlastníky rozhodnuto o uvolnění dalších investic na modernizaci zařízení a technologií. Nová SMT osazovací linka rozšířila výrobní možnosti a zároveň nabízí možnost zajímavých pracovních míst.

Před dvaceti lety začínala německá společnost Rohde & Schwarz ve Vimperku s více než stovkou zaměstnanců. Nyní prochází branami moderního závodu přes 800 lidí a nábor dalších pracovníků nekončí. Důvodem jsou nové aktivity a projekty především v oblasti elektro výroby. Velkou změnou si prošlo především oddělení zaměřené na osazování a testování desek plošných spojů.

Vše je spojeno se strategickým rozhodnutím koncernu, kdy došlo ve vimperském závodě k redukci předvýrobního řetězce kovovýroby a dochází k dalšímu rozvoji výroby finálních produktů Rohde & Schwarz. Tento rozvoj byl podmíněn právě investicí do nové osazovací linky s výrazně vyšší kapacitou.

Nová technologie patří ke špičce ve výrobě elektrotechniky, posiluje postavení vimperského závodu v rámci celého koncernu a zajistí zvládání budoucích technologických projektů. Instalace nové technologie byla spojena s velmi náročnou logistickou operací a stěhováním několika výrobních segmentů. I navzdory nepříznivým podmínkám způsobených pandemií se vše podařilo zrealizovat dle plánu a od prosince loňského roku najdeme v našem závodě již čtyři SMT osazovací linky.

Navýšení produkce a nasazení nových technologií jde ruku v ruce s náborem kvalifikovaného personálu. „V tuto chvíli máme 25 volných pozic,“ upřesňuje Milan Černý, vedoucí personálního oddělení. Své uplatnění u nás najdou zaměstnanci s elektro vzděláním, ale také všichni ti, kteří chtějí svou kariéru spojit s prací na produktech, které se řadí k celosvětové špičce v oboru. Hledáme tedy elektroinženýry, technology, IT profesionály a celou řadu dalších profesí od montážních techniků přes logistiky až po zkušební techniky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena