Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Sněžení přineslo dvě srážky s vlakem a tragickou nehodu pluhu

PRACHATICKO - 6/1 2021 - 15:38 – Vydatnější sněžení dnes přineslo na Prachaticku několik nehod. Dvě srážky aut s vlakem a jednu řidičku zabil traktor s pluhem.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR  

  

„Policisté dnes na Prachaticku vyjížděli také na dvě železniční nehody. U Kubovy Hutě nedokázal řidič osobního vozu na zasněžené vozovce včas dobrzdit před železničním přejezdem a vjel před osobní vlak na trati Vimperk – Volary. Cestujícím ve vlaku se nic nestalo, řidič osobního vozu byl převezen do nemocnice,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Nehoda na Kubově Huti.

Druhá nehoda se naštěstí obešla bez zranění. U Leptáče odhodil vlak Seat Leon, který vjel na koleje. "Následky nehody likvidovaly opět všechny složky integrovaného záchranného systému, konkrétně z hasičů to byli profesionální hasiči ze stanice Prachatice a podnikoví hasiči Správy železnic České Budějovice," uvedla k nehodě mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Bohužel dnes na Prachaticku došlo také k tragické nehodě řidičky vozu Opel. „Po vystoupení z auta ji pravděpodobně zachytil projíždějící traktor s pluhem,“ uvedl Jiří Matzner. K tragedii došlo na silnici z Prachatic na Oseky dnes odpoledne. Podle hasičů se stala v Podolí. Řidička zřejmě vystoupila protože, nemohla vyjet ze sněhu a zachytil ji traktor. Vyšetřování tragédie je na začátku a policie zatím nezveřejnila bližší podrobnosti.

Nehoda na Kubově Huti. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena