Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Část pečiva z potravinové sbírky dostanou zvířata v zookoutku

PRACHATICE - 31/12 2020 - 7:07 – Prachatice svůj podíl z Potravinové banky Jihočeského kraje rozvezly všem potřebným lidem. Co ale se zbylým pečivem?

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Hanka Rh+ Rabenhauptová

  

"Přebytečného pečiva, které už nemělo jiné využití, bylo několik beden a přemýšleli jsme, kde a komu by mohlo ještě pomoci," uvedla koordinátorka pomoci postiženým z kanceláře prachatického starosty Hanka Rabenhauptová. "Rozhodli jsme se po dohodě s ředitelkou prachatické Základní školy Zlatá stezka 387 Mirkou Kunešovou nejprve dovézt pečivo do této školy k dalšímu zpracování," doplnila.

Děti pečivo přebraly, usušily a před Vánocemi připravily k odvozu do zookoutku u Fefrovských rybníčků, který je oblíbeným místem návštěv dětí i dospělých na okraji Prachatic. Tam si na něm nejpozději po Novém roce pochutná lesní zvěř, kterou tu pro radost dětí i dospělých Městské lesy Prachatice chovají. "Máme dobrý pocit, že jsme potraviny ze sbírky využili do posledního drobečku," dodala Hanka Rabenhauptová. 

K nahlížení do oploceného areálu, vybaveného dvěma krmelci pro celoroční přikrmování srnčí a mufloní zvěře, tu slouží vyvýšená krytá pozorovatelna. Nachází se na okraji bývalé tankové cesty.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena