Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperský areál U Sloupů se dočká napojení na městské sítě

VIMPERK - 28/12 2020 - 11:03 – Vimperská radnice se pustila do strategické investice. Buduje novou kanalizaci a vodovod do bývalých kasáren U Sloupů.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Areál vznikl v 50. letech jako součást sítě pohraničních kasáren s posádkami určenými pro obranu ze západu. Armáda ho opustila v roce 2001 a několik let na to ho získalo město. Od té doby se postupně rozvíjí a mění na městskou osadu.

A nyní se dočká napojení na městskou kanalizaci a vodovod, což by mělo umožnit jeho další rozvoj. „Napojení na městské sítě tím bude definitivně vyřešeno a bude tam moct být cokoliv, protože naše čistírna odpadních vod má velkou kapacitu,“ řekla starostka Jaroslava Martanová, podle které tu soukromí investoři připravují investice do nového alzheimercentra a nových bytů. V areálu už podnikají desítky firem.

Práce na vybudování nové kanalizace podél staré silnice do bývalých kasáren začaly už v září a hotové budou příští rok. Město tu navíc ještě plánovalo vybudování nové úpravny vody, ale nakonec od této části investice muselo ustoupit kvůli dopadům vládních restrikcí do městského rozpočtu. Náklady na vybudování kanalizace a vodovodu by se měly pohybovat kolem dvanácti milionů korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena