Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Štědrý den nabídne jesličky, symbol Světla a také Zlaté trubače

PRACHATICE - 22/12 2020 - 12:08 – Prachatický Štědrý den nabídne několik příležitostí prožít skutečnou atmosféru Vánoc, coby oslavu narození naděje a Světla.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Oficiální veřejné akce pořádané organizátory jsou letos v Prachaticích 24. prosince všechny zrušeny. Nebude dokonce ani dětská půlnoční a děti tak přijdou o tradiční inscenaci biblického příběhu narození Ježíše Krista. Přesto se tu nabídne několik příležitostí, na kterých bude možné si užít Vánoce.

Především bude v době od 9:30 do 16:30 otevřen kostel sv. Petra a Pavla na hřbitově. Budou tu připraveny jesličky, u nich bude možné se také soukromě pomodlit a rovněž tu bude hořet Betlémské světlo. To navíc budou skauti rozdávat po městě podle rozpisu níže. A k tomu budou už posedmé hrát v poledne na Velkém náměstí Zlatí trubači koledy.

Nic z toho nebude organizovanou akcí, ale pokaždé půjde o příležitost se potkat a prožít ducha Vánoc. K tomu ale stále platí, že lidé mají venku i uvnitř udržovat dvoumetrové rozestupy, nesmí se shromáždit více než šest lidí najednou a to vše podle vlády ideálně s rouškami.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena