Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Běleč a Těšovice mají přístřešky s dobíjením elektrokol a mobilů

BĚLEČ a TĚŠOVICE - 18/12 2020 - 19:05 – Odpočinek, přístřeší a také dobíjení mobilů a elektrokol. To vše nabízí nové přístřešky pro turisty v Bělči a Těšovicích.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Obec Těšovice 

  

Těšovický obecní úřad investoval letos 442 tisíc korun do podpory cestovního ruchu ve všech třech obcích, které pod něj patří. V Bělči a Těšovicích vybudoval nové přístřešky pro pěší i cykloturisty a také tu instaloval nové informační cedule pro návštěvníky. Ceduli seznamující s místními památkami a historií dostala i Bělečská Lhota. Zhruba polovinu investice obec zaplatila z dotace.

Nové přístřešky jsou určeny k odpočinku, posloužit mohou také jako přístřeší v nepříznivém počasí a je možné si v nich také dobít elektrokola a mobilní telefony. „Přes Obec Těšovice vedou dvě nově vyznačené páteřní cyklotrasy číslo 125 z hraničního přechodu s Německem u Českých Žlebů až do Putimi na Písecku a číslo 126 z prameniště Blanice u Arnoštova do Bělče. Kromě toho vede přes Těšovice a Běleč také modrá pěší turistická trasa z Husince na hrad Osuli a Vitějovice,“ vysvětlila kronikářka obce Jiřina Shrbená Váňová.

Těšovice však mohou turisty zaujmout i devíti kulturními památkami. „Zvlášť vynikají štíty místních statků ve stylu jihočeského selského baroka a letos rekonstruovaná výklenková kaplička zvaná U Pannojcz poloviny 18. století na kraji Bělče,“ řekl starosta Miroslav Leffler. Při její opravě odkryli restaurátoři původní nástěnnou malbu svatého Vojtěcha, která byla zakryta mnoha vrstvami omítek i maleb.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena