Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice čeká první adventní korzo a město zve na nedělní trhy

PRACHATICE – 10/12 2020 - 12:23 – Prachatice v neděli zažijí alespoň na jeden den pravou předvánoční atmosféru. Centrum ožije trhy a také prvním adventním korzem.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL , ilustrační foto ZDENĚK PŘIBYL

  

Touha žít i s rizikem nebo jemu navzdory se zdá v Prachaticích silnější než strach a uzavírání se před životem. Na třetí adventní neděli se tu proto uskuteční hned dvě veřejné akce. Město připravilo trhy na náměstí a Živá vila zve společně s podnikateli z centra na první adventní korzo.

Trhy v podání radnice nakonec zůstanou asi jedinou tradiční akcí pořádnou městem o adventu. Město jinak svůj program zrušilo a rozsvěcení adventních svící na městském věnci se odehrává bez veřejnosti a pak je vysíláno v kabelové televizi. Trhy ale budou bez dalšího programu. „Vzhledem k tomu, že není možné pořádat kulturní program, trhy bude provázet reprodukovaná hudba,“ vysvětlila vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková.

Adventní korzo zve k procházení se po centru, kde bude mít otevřeno většina podnikatelů. Korzo tak vyzývá nejen k předvánoční pospolitosti, ale také k podpoře těch, po kterých se v rámci solidarity chce, aby přišli o velkou část svých příjmů často až na hranici krachu. Akce tak vychází z tradic nákupních adventních nedělí.

„Na třetí adventní neděli budou ve stejnou dobu otevřené podniky v centru tak, abyste si mohli cestou z procházky projít město, pokochat se vánoční výzdobou, nakoupit malé dárky a podpořit své oblíbené obchody, kavárny či hospody. Každý zapojený podnik bude vyznačený v mapce, kterou vytvoříme předem, abyste měli přehled o tom, kde všude bude otevřeno,“ informuje Živá vila na svém facebooku.



Firmy, které se do korza zapojí: Knihkupectví Müller, Meduňka - zdraví výživa, Farmářský obchod, Café Madona, Kavárna Bonfery, Království korálků, Lockal U Jelena, Decoré, Kavárna Duras, Almara Pub, Pivovar Prachatice, Obchůdek U Barborky, Kavárna NEBE, Čajovna U Hrušky, Prenesta, Vinotéka MiKo, IF Boutique, Boutique Parfums, Stroom Dub, Spodní prádlo, Ego Fashion, Ráj masáží, Galerie Neumannka.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena