Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Adventní výzdoba náměstí ve Volarech je nyní kompletní

VOLARY - 4/12 2020 - 14:22 - Radnici a jejím spolupracovníkům se před druhou nedělí adventní podařilo zkompletovat zamýšlenou předvánoční výzdobu města a zejména náměstí.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: LADISLAV BERAN  

  

Novinkou je tu od čtvrtka 3. prosince adventní kašna. Z té samozřejmě netryská voda, ale "chrlí" do vzduchu několik světelných sloupů. Doplnila tak stávající adventní výzdobu náměstí, kterou tvoří přírodní a pro Volary typická jedlička, už druhý rok za sebou obdivovaná obří vánoční koule, fasády hotelu Bobík a portálu městské galerie a infocentra. Po čtvrtečním rozvolnění vládních opatření proti šíření nového typu koronaviru se na volarském náměstí objevily i první stánky a o zájemce neměly nouzi. A navíc město a jeho okolí pocukroval první sníh.

Jedna z prvotních úvah o novinkách adventní výzdoby ve Volarech zmiňovala, a my jsme o ní také informovali, že kašna bude o adventu střídat barvy svých světelných proudů. "Nakonec jsme zvolili decentnější bílou variantu, která bude lépe korespondovat s celkovou výzdobou našeho města," řekl nám starosta Volar Vít Pavlík. Další vánoční ozdoby už letos radnice neplánuje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena