Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice zjednosměrní část jedné z ulic na panelovém sídlišti

PRACHATICE – 4/12 2020 - 9:27 – Prachatická městská policie navrhla, aby část Moravské ulice byla jednosměrná. V ní se roky prakticky nejde vyhnout v protisměru.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Zjednosměrnění části Moravské ulice je rozhodnutím odboru komunálních služeb a dopravy, které přišlo na návrh ředitele městské policie Iva Novotného a komise dopravy. Od pátku 11. prosince bude jednosměrná část této ulice mezi spodním výjezdem z velkého parkoviště v Moravské ulici a Náměstím Přátelství.



Jde o několik desítek metrů dlouhý úsek, do kterého už nebude možné zespoda z Náměstí Přátelství odbočit. V této části Moravské ulice panují problémy s vyhýbáním protijedoucích dlouhé roky. A to proto, že tu auta parkují u okraje silnice a volný zůstává jen jeden jízdní pruh. Na parkoviště v Moravské ulici se tak bude možné dostat z Náměstí Přátelství jen Italskou nebo Oseckou ulici.



„Vozidla se zde musela obtížně uhýbat mezi zaparkovaná vozidla, či v horším případě dokonce couvat. Nemluvě pak o situaci, kdy se v tomto místě potkalo několik vozidel najednou,“ vysvětlil vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Luboš Kvasnička.



Lokalita Náměstí Přátelství, Moravské, Italské a Národní ulice je nejhustěji obydlenou oblastí v Prachaticích a řidičům zřejmě potrvá, než si na novou úpravu zvyknou, protože většina z nich tu jezdí po paměti. Měli by však pamatovat, že místo které bude nově jednosměrné, je pod dohledem městského kamerového systému.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena