Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  První adventní neděle bude i ve Volarech v duchu očekávání

VOLARY - 27/11 2020 - 9:28 - První adventní neděle přinese i ve Volarech čekání na vládní rozhodnutí o rozvolnění platných protiepidemických opatření. Výzdoba se tu však jistě rozzáří.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL a LADISLAV BERAN

   Foto: LADISLAV BERAN a Jaroslav Pulkrábek  

  

Nadcházející advent bude kvůli hygienickým opatřením proti šíření koronaviru zatím velmi omezený i ve Volarech. "První advent u nás nebude, v neděli nemůže být nic, čekáme, jestli přejdeme do trojky protiepidemického systému a zda a jaké přijde rozvolnění. Všechno máme připravené, město se obléklo do svátečního, na náměstí jsou i stánky, ale čekáme. Strom a vánoční výzdobu, které od loňska vévodí obří vánoční koule, rozsvítíme už v pátek, ale bez lidí a bez akce," uvedl starosta Volar Vít Pavlík. 



Platná protiepidemická opatření jsou i důvodem, proč volarská radnice neoznámila přesnou hodinu rozsvícení stromku aby tak předešla možnému porušení normy pro počet setkávajících se osob na jednom místě. Jisté je, že mladá přírodní jedle, rostoucí v centru města, které má čtyři jedle ve svém znaku, potěší i letos svou krásou děti i dospělé. Zda zazní jako každý rok z kostela sv. Kateřiny Alexandrijské na náměstí oblíbené zpívané koledy, je také dost nejisté.

Naděje na dvě adventní volarské novinky však ještě nepohasla. "Výroba unikátní výzdoby kašny na náměstí se mírně zdržela, ale vše by mělo být hotovo a nainstalováno před druhou adventní nedělí. "Jako se jinde rozsvěcují svíčky na adventním věnci, tak u nás se adventně rozzáří kašna," doplnil starosta. Namísto vody by měla kašna osvěžovat vzduch i mysl lidí originálními barevnými efekty. Zároveň dostane novou výzdobu i volarská radnice.   

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena