Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Navzdory obtížím doby má Rohde & Schwarz novou výrobní linku

VIMPERK – placená inzerce – Vimperský závod Rohde & Schwarz se i navzdory obtížím způsobeným pandemií Covid-19 dále rozvíjí a investuje do své budoucnosti.

      

   Rohde & Schwarz – Vimperk  

  

V obchodním roce 2019/2020 (červenec až červen) přesáhl obrat koncernu Rohde & Schwarz 2,4 miliardy eur a počet zaměstnanců vzrost na více než 12 200, z toho 800 pracovníků je zaměstnáno ve Vimperku. Koncern tedy opět vykázal oproti předchozímu obchodnímu roku růst, a to i přes celosvětově nepříznivou situaci ovlivněnou pandemií Covid-19.

Aktivity Rohde & Schwarz se i nadále koncentrují do čtyř strategických bloků, kterými jsou: měřicí technologie, vysílací a mediální technologie, letecký průmysl a obrana a zabezpečení sítí společně s kybernetickou bezpečností. Všechny tyto oblasti představují pro Rohde & Schwarz trhy s vysokým růstovým potenciálem i navzdory utlumeným makroekonomickým prognózám v mnoha zemích.



Úspěšný vývoj koncernu je také klíčový pro další aktivity ve vimperském závodu Rohde & Schwarz. Díky strategickému rozhodnutí se postupně mění portfolio vyráběných přístrojů, dochází ke změně v instalovaných procesech a v technologickém vybavení. Zásadním krokem, který od základu mění směrování závodu, je odklon od kovovýroby.

V uplynulých měsících došlo k demontáži výrobní technologie zpracování plechu a postupně bude uzavřena i lakovna. Téměř 60 zaměstnanců z oblasti kovovýroby muselo najít své nové budoucí uplatnění v jiných oblastech závodu. I když podobné kroky nejsou bezbolestné a ne vždy je možná rekvalifikace všech zaměstnanců, je zaměření na činnosti s vyšší přidanou hodnotou žádoucím krokem.



Příkladem probíhajících změn je instalace nové výrobní linky pro výrobu přístroje CMW100, která byla uvedena do provozu v průběhu října 2020. CMW100 je měřicí přístroj určený ke kalibraci a ověřování mobilních telefonů. Zákazníky jsou tedy především výrobci chytrých telefonů.

I přes nepříznivé podmínky způsobené pandemií se během šesti měsíců podařilo sestavit novou výrobní linku a proškolit pracovníky. Jak uvedl prokurista firmy a vedoucí Koncové výroby pan Radek Bartušek: „Velmi si vážím nasazení našich zaměstnanců a jsem hrdý na to, že tento špičkový přístroj může být vyráběn právě zde ve Vimperku.“

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena