Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Odpočinkový sad na lázních zatím odmítají místní kvůli parkování

PRACHATICE – 24/11 2020 - 17:17 – Prachatická radnice by ráda na Lázních sv. Markéty vytvořila odpočinkový sad. Naráží tu však na dlouhodobě neřešené problémy s parkováním. 

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Plán města je prostý. Vpravo od cesty ze sídliště pod lázněmi na Lázně sv. Markéty by pod kaštanovou alejí vznikl menší sad nebo park, kterým by procházela cestička a byl by tu i nějaký dětský herní prvek. První varianta pak počítá ještě s veřejným ohništěm. Druhá je bez ohniště. Sad by vznikl na pozemku radnice a nabídl by i výhled na město.

Projekt zatím nemá rozpočet a narazil na odmítnutí obyvateli rodinných vil na Lázních sv. Markéty. „Byli jsme tam s panem místostarostou Klimešem a veřejnost to tam nechce, protože jim tam už teď schází parkovací místa,“ vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková.



Město v posledních letech investovalo do řady menších aktivit na lázních, které sem lákají veřejnost a ta sem často jezdí auty například na lesní hřiště. Také se sem chodí k opravené kapli, je tu i křížová cesta, vyhlídka, in-line dráha a dole na sídlišti vzniklo Rákosníčkovo hřiště. S parkováním se tu ale nezměnilo nic.

Podle Marie Peřinkové se město ještě pokusí najít nějaké řešení. Na to, co by město dělalo, pokud by se názor místních obyvatel nezměnil, odpověděl prachatickoNEWS.CZ místostarosta Jan Klimeš. „Pokud místní obyvatelé s návrhem nesouhlasí, nebudeme je nutit k něčemu, k čemu mají odpor. Z mého pohledu je to velká škoda, protože ohniště s posezením by tuto lokalitu určitě zatraktivnilo. Společně s odborem životního prostředí zvažujeme projekt ovocného sadu bez ohniště a dalšího možného vybavení s možností vysázení starých odrůd jabloní a hrušní.“

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena