Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Další velký požár ve Vitějovicích. Statek lehl popelem

VITĚJOVICE – 18/11 2020 - 12:25 – V noci na dnešek bojovalo sedm jednotek hasičů s osmi cisternami s velkým požárem statku ve Vitějovích. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto a video poskytl HZS Jihočeského kraje  

  

Vitějovice patří k nejčastěji postiženým obcím Prachaticka velkými požáry. A v noci na dnešek prožily další. V úterý v 17:20 hodin dostali hasiči hlášení na operační středisko o požáru statku, ze kterého šlehají plameny. Na místo jeli hasiči z Prachatic, místní jednotka, Strunkovičtí a také jednotky ze Lhenic, Netolic, Vrbice a Bavorova. Na místě nakonec zasahovalo osm cisteren.



„Průzkum potvrdil původní ohlášení. Požár v době příjezdu hasičů ničil statek, a to v plném rozsahu. Byla zasažena střecha, která se následně propadla. Hasiči ihned rozvinuli dopravní vedení vody, ve Vitějovicích pak zřídili čerpací stanoviště. Po dvou hodinách hašení dostaly jednotky požár pod kontrolu, velitel zásahu nahlásil lokalizaci v 19:21 hodin,“ popsala zásah mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Až do jedné hodiny po půlnoci pak hasiči požár dohašovali. Následně si požářiště převzali vyšetřovatelé, kteří odhadli škodu na dva miliony korun a uchráněné hodnoty na půl milionu korun. Vyšetřování příčin pokračuje.

VIDEO

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena