Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  O změnách parkování v centru se může rozhodnout do konce roku

PRACHATICE – 16/11 2020 - 11:47 – Prachatická komise dopravy už projednala změny v parkování v centru města a doporučila radě, co a jak změnit. Nyní jsou na tahu radní.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Nové nařízení týkající se parkování v centru Prachatic už platí bezmála rok. Po celou tu dobu město sbírá připomínky a dostalo i několik podnětů, jak ho změnit. Nařízení po svém vstupu v platnost vyvolalo poměrně velkou kritiku, která ale postupně zeslábla a v létě dokonce nařízení většina lidí v anketě na webu města podpořila.

Město si zatím nechává pro sebe, jaké změny chystá. Ve veřejné diskusi i v anketě se řešila třeba cena parkovacích karet, otázka doby pro zásobování, jedna petice žádala povolení parkování ve Věžní ulici, což ale nedovolují dopravní předpisy. Objevil se i podnět od hospodářské komory, aby se mohlo v době oběda parkovat na levé straně náměstí.

Možné změny už projednala komise dopravy a materiál míří do rady města. Podle vedoucího odboru dopravy Luboše Kvasničky nelze zatím přesně říct, kdy ke změnám dojde. „Za současné situace je to časově komplikované, nicméně osobně bych velmi rád, aby ke změně nařízení došlo nejpozději k 1. 1. 2021,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ.

K možným změnám se odbor dopravy nechtěl před jednáním rady města vyjadřovat. Nicméně připustil, že by mělo být projednáváno rozšíření stávajících parkovacích míst pro rezidenty. „A to na Velkém náměstí před budovou Městského úřadu a restaurací Almara a v Poštovní ulici před obchodem Prenesta. Zde by v budoucnu mohly být smíšené zóny - rezidenti i abonenti namísto pouze abonentů,“ uvedl Luboš Kvasnička.

Smíšení některých zón se zdá zatím nejpravděpodobnější změnou v centru, protože se ukázalo, že tu nepanuje nedostatek parkovacích míst, ale počet parkovacích karet a míst ke stání je zhruba vyvážen. Karet bylo do poloviny letošního roku vydáno přes 110 pro rezidenty a míst pro ně je v centru kolem stovky. Zelených karet bylo vydáno 14 a míst pro ně je 29.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena