Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vyhlásili nový ročník fotografické soutěže Senior Foto 2021

PRACHATICE - 14/11 2020 - 9:43 - Už pátý ročník fotografické soutěže nazvané Senior Foto 2021 vyhlásila Krajská rada seniorů Jihočeského kraje. Výstava bude opět i v Prachaticích.

      

   Text a ilustrační foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Soutěž bude oficiálně zahájena 1. ledna příštího roku. "Jejím cílem je podpořit rozmanitý a aktivní život současných seniorů, jejich zájmy a záliby, nejrůznější aktivity i společenskou činnost. A také ukázat, jak vidí svět kolem nás a jak ho dokáží zachytit objektivem svých fotoaparátů," řekla o poslání oblíbené soutěže Hanka Rabenhauptová, která je jejím garantem v Prachaticích.

Přihlásit se mohou muži i ženy, kteří k 1. lednu 2021 dosáhnou věku padesáti pěti let a nejsou profesionálními fotografy. Soutěž bude probíhat v pěti tematických kategoriích - Lidové zvyky a tradice, Zajímavá architektura, Snímky z cest po ČR, EU a po světě vůbec, Fotografujeme faunu a flóru a Život s rouškou. Do každé kategorie mohou soutěžící posílat maximálně tři fotografie, tedy celkem nejvýše patnáct snímků. Propozice soutěže dovolují zaslání i starších, archivních snímků, které se nezúčastnily v žádné jiné soutěži. Uzávěrka přijímání přihlášek je 31. srpna 2021. Vyplněné přihlášky je možno doručit v písemné formě na Krajskou radu seniorů, ulice Boženy Němcové 1824/8, poštou či osobně. Přihlášku lze doručit také e-mailem na adresu krsjc@seznam.cz.

V loňském roce zaslali autoři podle slov organizátorů Jany Nollové a Františka Kubáka do soutěže Senior Foto 2020 rekordní počet 482 snímků. Z těch nejlepších vznikla výstava, která doputovala i do prachatického KreBulu. Při vernisáži 1. února loňského roku došlo i na křest unikátního kalendáře z vybraných fotografií. "Určitě uspořádáme z nejlepších snímků opět i v Prachaticích výstavu. Tak ať je tam těch fotografií od prachatických seniorů co nejvíce," vyzývá k účasti domácí autory Hanka Rabenhauptová. Fotografujících seniorů tu není málo a stejně jako v minulých letech se určitě nenechají dlouho přemlouvat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena