Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk má křišťálovou popelnici. Polepšily si i Prachatice

PRACHATICKO – 12/11 2020 - 10:43 – Obyvatelé Vimperka a jejich radnice jsou nejlepší v třídění odpadu za loňský rok. Dostali za to křišťálovou popelnici a sto tisíc korun. 

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla společnost EKO-KOM  

  

Podle hodnocení společnosti EKO-KOM je Vimperk řadu let nejlépe třídícím městem v Jihočeském kraji. Pravidelně tu vyhrává svou kategorii měst nad sedm tisíc obyvatel v soutěži nazvané Jihočeši třídí odpady. Vimperk soutěž vyhrál i za rok 2019 a postoupil do celostátního kola. A v něm vyhrál svou kategorii celostátně a také se stal absolutním vítězem celé soutěže, do které je zapojena většina českých měst a obcí.

„Jedná se o další ocenění občanů města Vimperk a všech zaměstnanců města a společnosti Městské služby zapojených do odpadového hospodářství. Tentokrát je ocenění mnohem významnější, neboť bylo posuzováno odpadové hospodářství města v rámci celé republiky. Vimperk tak zopakoval své vítězství z roku 2011,“ uvedl pro novináře vedoucí odboru životního prostředí vimperské radnice Josef Kotál. Krajským vítězem soutěže je Vimperk od roku 2015 nepřetržitě a na prvních příčkách se pravidelně umisťoval i před tím.

„Jako vždy se hodnotilo nejen dosažené množství vytříděného odpadu na osobu a rok pro každou komoditu, hodnotil se také poměr tříděného odpadu a komunálního odpadu, hustota sběrné sítě (včetně pytlového sběru a individuálních nádob), přihlíželo se také k tomu, jestli obec sbírá i nápojový karton, bílé sklo a kovy a celkově jaké jsou v obci vytvořené podmínky pro nakládání s odpady,“ uvedla společnost EKO-KOM ve své tiskové zprávě.

Soutěž letos přinesla výrazný posun i pro Prachatice. Ty skončily v Jihočeském kraji za loňský rok třetí. Rok před tím skončily šesté a před tím se mezi městy nad sedm tisíc obyvatel pohybovaly kolem osmého a devátého místa. Třetí místo ukazuje na pozitivní posun. V kategorii do pěti set obyvatel pak v Jihočeském kraji vyhrála Kvilda a Borová Lada skončila třetí. Obě tyto obce se na předních příčkách ve své kategorii objevují pravidelně.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena