Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperský společenský život opět zažehne zážitková procházka

VIMPERK - 11/5 2021 - 9:26 – Vimperk bude v sobotu žít netradičním opětovným zahájením kulturní a společenské sezóny. Čeká ho totiž májová procházka.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Zatímco Prachatice už za sebou mají dva trhy nebo den otevřených dveří v Kralově vile i otevření Getsemanské zahrady Husova sboru, Vimperk si dal s první větší veřejnou akcí na čas. A dočká se jí v sobotu 15. května, když nahradí tolik oblíbený vimperský majáles, který se kvůli vládním zákazům nemůže konat ani letos.

Organizátoři majálesu ze spolku Mission Vimperk nesložili ruce do klína a společně s městem a jeho kulturním střediskem připravili zážitkovou procházku Vimperkem. V sobotu se bude konat od desíti do osmnácti hodin.

„Trasa povede přes s historií a kulturou spjatá místa - městský park, Černá brána, letní kino, srubové domy a další a bude na ní připravený program přizpůsobený aktuální epidemické situaci tak, aby se na jednotlivých zastávkách neshromažďovalo příliš lidí. Návštěvníci se mohou těšit na aktivity pro malé i velké, hudbu ve formě buskingu nebo fotokout v ulici Zahradní,“ řekl Šimon Blaschko ze spolku Mission Vimperk.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena