Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Šumavský národní park spustil registrace na unikátní vycházky

ŠUMAVA - 10/5 2021 - 14:19 – Ode dneška je možné se registrovat na unikátní vycházky připravené ke třicátým narozeninám šumavského parku.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytl NP Šumava

  

Před několika týdny uplynulo třicet let od založení šumavského národního parku a jeho správa k tomuto výročí připravila mimo jiné i třicet ojedinělých vycházek. Povedou je zajímavé osobnosti na zajímavá místa v parku. Určeny budou pro skupiny o patnácti až dvaceti lidech od června do října.

„Oslovili jsme třicet zajímavých osobností, kteří k Šumavě mají co říci. Jsou mezi nimi jak odborníci na přírodu, kteří provádí výzkum v národním parku, tak dlouholetí zaměstnanci správy parku a v neposlední řadě i zkušení průvodci z řad místních obyvatel. Témata budou velmi pestrá a půjde o několika hodinový doprovod s výkladem až po celodenní túru do šumavské divočiny,“ představil narozeninový program Josef Štemberk ze Správy Národního parku Šumava.

Na webu správy parku www.npsumava.cz začne pak za týden také registrace do oblíbeného programu průvodci divočinou. „Letos je připraveno 115 vycházek po 32 různých trasách pro více než 1 200 zájemců. Nebudou chybět výpravy na Modravské Pláně, kolem řeky Křemelné, a také dvoudenní výpravy jak po české straně Šumavy, tak i do Bavorského lesa, pokud to tedy bude možné,“ řekl Josef Štemberk.

V tomto programu bude letos připraveno několik novinek – jednou z nich bude výprava na morénu ledovcových jezer v Královském hvozdu na Železnorudsku. „Druhá novinka zavede zájemce do méně známé jižnější části národního parku, a sice z Polky vyrazíme kolem Žďárecké slati. Tak se výprava přímo jmenuje a bude toho na trase mnohem více z přírody i historie území mezi Knížecími Pláněmi a Strážným,“ doplnil Vladimír Dvořák ze správy národního parku. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena