Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  U Soumarského mostu může postavit soukromá firma byty

VOLARY - 7/5 2021 - 9:39 – Změny se chystají u Soumarského mostu. Developer tu chce stavět byty, volarská radnice zase zkvalitňovat vybavení tábořiště.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: TOMÁŠ PŘIBYL

  

Nedávno se v mediálním prostoru objevila informace o tom, že společnost Alka Investments připravuje poblíž tábořiště Soumarský most, odkud vyplouvají vodáci na Teplou Vltavu, stavět apartmánové domy s několika desítkami lůžek. Zmíněny byly výhrady Okrašlovacího Spolku Zdíkovska, který se obává, že by tato výstavba měla negativní vliv na chráněnou perlorodku říční, která v sousedství ve vodním toku žije. Kam oblast Soumarského mostu chce směřovat Město Volary, pod které patří, jsme se zeptali na radnici.

Vltava u Soumarského mostu.

"Jedná se o soukromý pozemek v prostoru bývalého soběslavského závodu Rašelina Soumarský most, od tábořiště je oddělen železniční tratí. Původní vlastník pozemku, který ho od Rašeliny koupil, měl pro svůj záměr výstavby platné stavební rozhodnutí. Záměr se však nerealizoval a následoval prodej celého projektu. Je možné, že nový vlastník tam bude chtít některé změny. Různé spolky, které se zabývají ochranou přírody, ovšem mohou vyjadřovat své mínění. Vždy by to však podle mého názoru mělo být věcné a konstruktivní," uvedl starosta Volar Vít Pavlík.

"Projekt apartmánových domů se nachází v lokalitě, která je i v současně platném územním plánu určená k výstavbě občanské vybavenosti. Pokud bude v platnosti stavební povolení na apartmánové domy, které vydal v minulosti stavební úřad Prachatice, ponechá Město Volary lokalitu k výstavbě. K námitce, kterou podal Okrašlovací spolek Zdíkovska, se jistě budou po řádném prostudování vyjadřovat jak dotčené orgány, tak i zastupitelé města," doplnila starostu místostarostka Volar Jana Bártová.

Vltava u Soumarského mostu.  

Vyjádřila se i k dalšímu směřování oblasti Soumarského mostu z pohledu radnice. "Tato oblast je pro naše město významnou lokalitou. Uvítali bychom zpracování územní studie či regulačního plánu, z kterého by bylo patrno, jak s touto lokalitou naložit. Mohu říci, že na pozemcích města neplánujeme žádnou masivní výstavbu. Spíše bychom rádi zkvalitnili zázemí pro ubytované na tábořišti, mám na myslí WC, sprchy a další zařízení," dodala Jana Bártová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena