Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Kam a odkud směřuje opakovaná kritika Sportovního zařízení?

PRACHATICE – 1/5 2021 - 9:34 – Vedení města a Sportovního zařízení čelilo v Prachaticích kritice opozice kvůli způsobu, jakým je tato organizace vedena.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Kritika chodu Sportovního zařízení Prachatic se objevila hned na dvou jednáních zastupitelstva a vinu podle opozice nese ředitel i vedení města. Nejčastěji bylo kritizováno stálé odkládání celkové rekonstrukce skateparku, ale z debat není zatím úplně jasné, zda jde o reálný problém nebo opoziční rétoriku. Část opozice má také výhrady k samotnému Karlu Dvořákovi a jeho práci a domnívá se, že není dostatečně kompetentní. Řešilo se také, že na ředitele je několik stížností ohledně údajného neslušného chování k dětem a dalším dospělým lidem.

Při poslední debatě ohledně práce Sportovního zařízení Prachatic si Karel Dvořák, stejně jako při předchozím jednání zastupitelstva, připravil prezentaci. V té představil jednotlivá sportoviště a další záměry s nimi. Zdůraznil, že je letos opět potřeba udělat sezónní opravy na Huláku a dále je také důležité alespoň postupně opravovat skatepark, který je i po poslední loňské opravě za 140 000 korun nadále ve špatném stavu.

Následné reakce opozičních zastupitelů na prezentaci byly velmi podobné jako při předchozím jednání. Jako první vystoupil s kritikou zastupitel z prachatické ODS Roman Kahuda. „Nevím, jestli měla tato prezentace od minule nějaký progres. Protože když jsem své dceři ukázal, co pan ředitel vytvořil, tak mi řekla, že je to úroveň šesté třídy,“ nešetřil kritikou Roman Kahuda, který dále uvedl, že podle jeho informací z různých sportovních oddílů Karel Dvořák při komunikaci s jednotlivými oddíly odrazuje.

Roman Kahuda dále řediteli Sportovního zařízení vyčetl poslední opravu skateparku. Opravou podle něj byly poničeny opravované prvky a tak chtěl vědět, kdy dojde k nápravě. „Já nevím o jaké překážky, které jsou zničeny, jde. My jsme jeli podle revizní zprávy a udělali vše, co nám bylo doporučeno,“ reagoval ihned ředitel Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák.

K tématu se vyjádřil i lídr prachatické ODS Jan Bauer. „Všichni tady klopíme hlavu. To není vizitka pana ředitele, ale to je vizitka vedení města jak to tady vedete,“ řekl Jan Bauer. Na slova Jana Bauera také navázal opoziční zastupitel Robert Zeman, který po vedení města žádá, aby shromáždilo veškeré důkazy, z nich poté určilo, jestli Karel Dvořák pochybil, či nikoli a poté z celé věci vyvodilo důsledky. „Co se týče obvinění pana ředitele, tak jsme se ho ptali na radě města, kde vše vyvrátil,“ vysvětlil starosta Prachatic Martin Malý a uvedl, že dále diskutoval s představiteli velkých klubů, z nichž nikdo neměl k řediteli výhrady.

Stejně jako minule se do kritiky silně opřela opoziční zastupitelka Růžena Štemberková. Ve své prezentaci hlavně kritizuje rekonstrukci skateparku, údajné špatné chování ředitele vůči dětem a dalším osobám a jeho nekompetentnost. „Upřímně nejsem spokojená. Jak jsem získávala informace z minulých pracovišť pana ředitele, tak si myslím, že není úplně kompetentní osoba,“ řekla Růžena Štemberková.

Na prezentaci Růženy Štemberkové okamžitě zareagoval Karel Dvořák. „Na skateparkových překážkách se několik let nic nedělalo, byly v dezolátním stavu a nikomu to nevadilo. A já, když jsem to na chvíli zavřel, aby se alespoň udělala nějaká dílčí oprava, tak se tu vzedmula vlna nevole a všichni ke mně chodili, jak jsem si mohl dovolit zavřít skatepark,“ vysvětlil a dodal, že kdyby bylo na něm, chtěl by skatepark opravit co nejrychleji, ale protože na to nemá peníze, musí čekat na dotace a opravovat postupně.

Ředitel Sportovního zařízení si také neodpustil kritiku zastupitelů. „Všem jsem nabídl, aby za mnou přišli a vyřešili všechny tyto lži a nesmysly. Nikdo do teď za mnou nepřišel a řeší se to opět jen před kamerami zastupitelstva. To není fér,“ řekl.

K problému se našemu internetovému deníku prachatickuNEWS.CZ po zastupitelstvu vyjádřil starosta Prachatic Martin Malý. „Mám pocit, že ta kritika byla v některých případech neoprávněná nebo přehnaná. Vše jsem následně probral s panem ředitelem a některými zaměstnanci v bazénu. Neříkám, že tam bylo úplně všechno v pořádku, ale nakonec došlo k dohodě mezi nimi a panem ředitelem,“ řekl Martin Malý a dodal, že tedy došlo k vyřešení komplikovaných vztahů, které tam byly.

Po zastupitelstvu jsme se také zeptali ředitele Sportovního zařízení Karla Dvořáka na současný stav. „Vše se vyřešilo. Nyní připravujeme personální audit, který si vyžádala Růžena Štemberková. Dále pracujeme na výměně osvětlení u hokejbalového hřiště a snad koncem dubna začneme s opravami na Huláku, kde proběhne čištění a stejně jako vloni budeme měnit obkladové fólie,“ shrnul Karel Dvořák a ještě nás informoval o tom, že Sportovní zařízení finančně přečkalo loňský rok v kladných číslech.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena