Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dřevěné srdce Evropy dostalo k návštěvníkům přívětivější web

VOLARY - 20/4 2021 - 14:08 – Webové stránky města Volar prošly v uplynulých dnech zajímavou vizuální i funkční proměnou. A jsou přívětivější.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Vyvrcholila tak pečlivá příprava na změnu, která si vyžádala čas i nemalé úsilí. "Motivovalo nás hned několik prvků najednou. Chtěli jsme web ještě více zpřehlednit, přiblížit se současným trendům kladoucím nároky na digitalizaci a v neposlední řadě vyhovět požadavkům legislativy dle zákona č. 99/2019 Sbírky o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací pro všechny weby veřejné správy," charakterizoval záměry radnice starosta Volar Vít Pavlík.

Každý z návštěvníků volarského oficiálního webu se může přesvědčit, jak se to podařilo. V oblasti vizuální si lze zejména všimnout sjednocení barevného členění a kontrastu, odpovídající platné legislativě. Celkově mají nové webové stránky působit modernějším, vzdušnějším vzhledem a mají za úkol zvýšit samotnou přívětivost pro všechny návštěvníky.

"Dalším významným krokem bylo přizpůsobení webu responzivnímu designu, což znamená maximální využití na nejrůznějších mobilních zařízeních, hlavně tabletech, mobilech a noteboocích. Nové webové stránky jsou lépe přístupné také pro osoby se zdravotním postižením, které je, i přes svůj zdravotní hendikep, mohou efektivně využívat. Tak je umožněno stránky přepnout do zobrazení pro seniory, osoby se sníženou zrakovou schopností. Konkrétně se jedná o příhodnější zobrazení stránek pomocí ikon, velkého písma a minimálních grafických prvků," vysvětlil Vít Pavlík.

Nové stránky také umí předčítání obsažených informacích. Hledání na webu ulehčuje a zrychluje i nové fulltextové vyhledávání. Za zmínku stojí i novinky z města na hlavní straně webu, kalendář akcí z Volar i blízkého okolí a přehlednější úřední deska.

"Naší snahou je zejména poskytnout občanům kvalitní a přehledné informace na jednoho místě. A také se v této nelehké době co nejvíce přiblížit občanům prostřednictvím nezbytné a postupné elektronizace našeho městského úřadu," doplnil starosta Vít Pavlík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena