Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Děti měly z návratu do školek radost a testy zvládly

PRACHATICE - 16/4 2021 - 10:58 – Také děti z prachatických mateřských škol se tento týden vrátily do školek za učitelkami a kamarády.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla MŠ Prachatice  

  

V Prachaticích opětovně otevřela všechna pracoviště městské mateřské školy pro předškoláky a děti rodičů vybraných profesí. Podmínkou docházky jsou pravidelné antigenní cesty na covid vždy v pondělí a ve čtvrtek. Učitelky ze školek hlásí, že děti tuto nepříjemnou povinnost zvládly většinou jako hru a legraci a díky tomu testy pro předškoláky neznamenaly naštěstí žádné zbytečné trauma.

„Nejen pro děti a jejich rodiče, ale také pro paní učitelky je testování něco neznámého, nového, nevyzkoušeného. První den proto byla patrná nejistota a trochu i obavy dětí z toho, co se v té školce bude dít, jestli to nebude bolet a zda to zvládnou. Ale první testovací dny máme za sebou a nakonec to byla docela legrace. Mamka nebo taťka trochu pošimrali nosíky tyčinkou, paní učitelky nakapaly přesně šest kapiček roztoku. Nejnapínavější bylo sledovat okénko na testu, ve kterém se nějakým kouzlem najednou objevila červená čárka. Všichni měli jenom jednu, takže negativní a hurá do třídy za ostatními kluky a děvčaty,“ vysvětlila ředitelka MŠ Prachatice Helena Turková Kubátová.

Především však při návratu dětí do mateřinek nešlo jen o zvládnutí sporných testů, ale o obnovení života školek. „Protože školní třídy bez dětského povídání, křiku a smíchu jsou opravdu moc smutné. Přejme si společně, ať nám již žádná pandemie dveře mateřských škol nezavře a brzy ať se otevřou také pro všechny mladší děti,“ dodala závěrem Helena Turková Kubátová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena