Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatičtí skateboardisté budou muset na nový areál dál čekat

PRACHATICE - 12/4 2021 - 11:44 – Naděje, která prachatickým skateboardistům svitla na začátku letošního roku, rychle zhasla. Na dotaci budou dál čekat.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatičtí skateboardisté mívali k dispozici v 80. a 90. letech areál, který býval legendou a patřil mezi nejmodernější v Čechách. Od té doby se ale místní skatepark posunul do kategorie skanzenů a na výstavbu nového areálu čekají skateboardisté už sedm let od dokončení projektu, který vznikl v roce 2014 z iniciativy tehdejšího místostarosty Roberta Zemana. Na začátku letošního roku pak konečně svitla skateboardistům naděje na dotaci.

I díky společné iniciativě Roberta Zemana a skateboardistů přišel starosta Martin Malý s rozpočtovým opatřením, které uvolnilo peníze na prováděcí dokumentaci sedm let starého projektu s tím, že bude možné letos požádat o dotaci Národní sportovní agenturu. Ta mohla projekt, jehož náklady jsou odhadovány na sedmnáct milionů korun, podpořit až sedmdesátiprocentní dotací.

Podle aktuálních informací od starosty Martina Malého ale tato dotace nevyjde a bude se čekat na možnost požádat o další. „Podle e-mailu z Národní sportovní agentury se jedná o volnočasovou aktivitu, která není podporována,“ řekl starosta pro prachatickoNEWS.CZ.

Skateparku přitom loni hrozilo uzavření a město muselo překážky převzít do výpůjčky a nechat je alespoň provizorně opravit. „Třeba na u-rampě byly dřevěné desky nahoře shnilé. Problémy byly i s nájezdy,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Miroslav Lorenc. Město do překážek loni investovalo na 120 tisíc korun a podle starosty Martina Malého s dalšími investicemi do skateparku nyní bez dotací nepočítá.

Otázkou však je, zda skatepark zůstane na městském stadionu. Podle Miroslava Lorence i Martina Malého město skateboardisty nevyhání, ale současně s nimi řeší i možnost, že by si sami našli lepší místo. „Pokud přijdou s iniciativou, že to chtějí mít jinde a větší, tak se tomu nebráníme,“ řekl starosta Martin Malý. Místostarosta Miroslav Lorenc potvrdil, že se byli s předsedou skateboardistů Miroslavem Bartošem podívat například na místo staré střelnice Pod Cvrčkovem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena