Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická radnice získá rozhodující vliv na další zpravodajství

PRACHATICE - 8/4 2021 - 12:35 – Prachatická radnice žádá o licenci na vysílání kanálu místní kabelové televize. Bude tak ovlivňovat další zpravodajství.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Licenci na místní kanál v místní kabelové televizi v Prachaticích dosud vlastnilo Studio JVP Jana Voldřicha a město u něj nakupovalo výrobu a vysílání zpravodajství o městě. Nyní bude nově město vlastnit licenci. „Panu Voldřichovi licence končí a on za námi přišel, že o ni může požádat on nebo můžeme požádat my. Licence se vydává na dvanáct let a pan Voldřich avizoval, že během té doby bude v důchodovém věku, takže jsme si řekli, že si licenci necháme my,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ rozhodnutí prachatických radních starosta Martin Malý.

Město ale podle starosty program nebude vyrábět samo, protože na to nemá vybavení a zkušenosti. Nadále si na jeho výrobu bude najímat Jana Voldřicha a nově také Václava Malinu – bývalého dlouholetého redaktora Českého rozhlasu, který připravuje vlastní vysílání TV Šrumec.

Radnice a vedení města bude mít nově na celý kabelový kanál rozhodující vliv. Vedení města už má přitom vliv i na obsah městského webu a Radničního listu. Všechna tři tato městská média přináší úřední obsah, ale také zpravodajství. V Radničním listě má vyčleněn malý prostor i opozice, ale jinak má rozhodující vliv na to, jak městská media podávají například velké městské investice jako je letní kino, vedení města.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena