Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Covid, nový ministr a radní teprve o slavnostech rozhodnou

PRACHATICE - 7/4 2021 - 18:54 – Prachatičtí radní dnes jednali o alternativním programu, nebudou-li se  Slavnosti Zlaté stezky moci konat v plném formátu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Takzvanou variantu B jubilejního třicátého ročníku Slavností Zlaté stezky, který se původně měl konat vloni, radním připravila vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Městského úřadu Prachatice Jiřina Dolejšková.

Prachatičtí radní mohli konstatovat, že slavnosti jsou kompletně připravené. Nejistota však panuje v tom, jak dlouho mohou trvat restrikce vlády a zda se vůbec budou moci uskutečnit. Některé velké prázdninové akce v republice se už ruší, předvídání vývoje epidemické situace je stále obtížné a rozhodování neulehčuje ani dnešní odvolání ministra zdravotnictví ČR a jmenování nového. 

Alternativní program slavností, které by však nesly jiné jméno, by se tedy mohl uskutečnit, pokud by byly veřejné akce povoleny. "Akce by byla jednodenní, a měli bychom pro ni dvě místa ve městě - Štěpánčin park a Parkán," uvedla už dříve Jiřina Dolejšková. Dnes nám, po jednání městské rady, které probíhalo formou videokonference, možný program doplnila.

"Ve Štěpánčině parku jako neplacené lokalitě bychom podle původního plánu zachovali dechovky, vystoupili by tu například i Husmeni, nechyběly by tu nějaké stánky. Na večerní vystoupení skupiny Extra Band Revival by se tu už vybíralo vstupné. Na Parkán bychom soustředili program pro rodiny s dětmi, historickou středověkou hudbu, stánkový prodej, možnost občerstvení, divadelní vystoupení, potulné kejklíře, ukázky šermířského umění, turnaje či historická řemesla. Spolupracujeme například i s prachatickým Domem dětí a mládeže a Agenturou Kultur Miroslava Mareše," uvedla Jiřina Dolejšková.

Podle jejích slov se nyní městští radní seznámili s oběma variantami slavností, jak plnou, tak alternativní. Budou je dál zvažovat, společně s dalšími okolnostmi. Jejich konečné rozhodnutí by mělo padnout v prvním či druhém týdnu v květnu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena