Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Podle starosty Malého chce letní kino více lidí, než má kritiků

PRACHATICE - 6/4 2021 - 12:47 – Prachatická menšinová koalice zaznamenala tvrdou kritiku šedesátimilionové investice do letního kina, ale neustoupí jí.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická kolice Nezávislých, ČSSD a ANO s podporou komunistického zastupitele Zdeňka Kollara od svého plánu na rekonstrukci letního kina ustoupit nechce. Práce, které mají spolykat až šedesát milionů korun, kritizovala místní media, opozice i velká část prachatické veřejnosti. Podle starosty Martina Malého vedení města tyto hlasy zaznamenalo, ale svůj plán nemění.

„Já mám z druhé strany informace, že jsou lidé rádi, že se to bude dělat. A těch, co tu investici chtějí, mám pocit, je o něco více,“ řekl Martin Malý pro prachatickoNEWS.CZ. Město už má za sebou výběrové řízení na dodavatele stavby a běží lhůty pro odvolání. Po jejich vypršení by se mělo začít. Město už přitom v kině nechalo vykácet v březnu většinu dřevin. Rekonstrukce má být hotova do roka.

Výběrové řízení vyhrála firma LUSPOL SE, která má sídlo v Praze. Nabídla cenu zhruba 52 milionů korun včetně DPH, což je méně, než město čekalo. O zakázku se podle starosty ucházely i velké stavební firmy jako Metrostav nebo Hochtief. Vysoutěžená suma je však bez promítací techniky. Její cena ještě není známa. Před zhruba deseti lety se digitální výbava pro kino pohybovala v cenách přesahující tři miliony korun.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena