Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Osud jubilejního ročníku Slavností Zlaté stezky je opět nejistý

PRACHATICE - 4/4 2021 - 10:32 – Jubilejní třicátý ročník Slavností Zlaté stezky možná ani letos nakonec nebude. Nyní se řeší jeho alternativní program.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Třicátý ročník Slavností Zlaté stezky se měl konat loni a nyní není vyloučeno, že se neuskuteční ani letos. V médiích už se objevily zprávy o rušení velkých prázdninových akcí jako je třeba festival Colours of Ostrava. Vláda totiž své restrikce stále protahuje a není schopna je předvídat a není tak jisté, jestli budou v létě velké akce povoleny.

Že za současné nejisté situace hrozí další odklad i Slavnostem Zlaté stezky, připustila jejich hlavní organizátorka Jiřina Dolejšková, která vede městský odbor kultury, školství a cestovního ruchu. „My zatím máme podle harmonogramu prací odpracováno bez omezení plnou verzi slavností. Pracujeme i na alternativní variantě, protože v současné chvíli se situace okolo pořádání kulturně společenských akcí nevyvíjí zcela

příznivě a dá se předpokládat, že ani v nadcházejících měsících nebudou akce s větším počtem návštěvníků povoleny,“ uvedla Jiřina Dolejšková pro prachatickoNEWS.CZ

O alternativním programu slavností budou ve středu jednat i radní. Zatím je zřejmé, že by nenesl název Slavnosti Zlaté stezky. Konal by se v případě, že by slavnosti uskutečnit v plném rozsahu nešlo, ale veřejné akce už by byly povoleny. „Akce by byla jednodenní. Měli bychom dvě lokace Štěpánčin park a Parkán,“ dodala Jiřina Dolejšková. Bližší informace o alternativním programu zatím nejsou k dispozici.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena