Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V úterý verše a hudba napříč dějinami s prachatickou knihovnou

PRACHATICE - 29/3 2021 - 9:58 – Městská knihovna Prachatice připravila v čase distančním unikátní pořad hudby a veršů básníků napříč dějinami.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

Říká mu Velikonoční dárek z knihovny. Věnován je nejen letošnímu 100. výročí otevření České veřejné knihovny v Prachaticích, ale i 1100. výročí úmrtí svaté Ludmily (860 – 15. září 921). „Pro čtenáře a návštěvníky knihovny, ale i pro širokou veřejnost, pořádáme on-line premiérový pořad ve spolupráci s hudebníkem a skladatelem Danielem Dobiášem nazvaný Koruna tvá ve tmě katedrály dál čeká!" informovala nás zástupkyně ředitelky prachatické knihovny Ludmila Bicanová.

Bude to podle jejích slov skvělá příležitost zaposlouchat se do krásných veršů Jana Zahradníčka, Jaroslava Seiferta, Jana Skácela, Františka z Assisi, Mistra Jana Husa, Martina Luthera, Thomase Moora a dalších slavných osobností. Hudebně je doprovodí mezzosopranistka Kristina Kubová. Pořad najdete 30. března od 18.00 hodin tady a také na webových stránkách knihovny zde. „Daniel Dobiáš má osobní pozvání vystoupit i ve Vatikánu, kam se chystá v podzimních měsících. Přejeme vám příjemný podvečer a krásné jarní naladění na nadcházející velikonoční svátky," dodala Ludmila Bicanová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena