Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Foto na provázku letos ve Strunkovicích nad Blanicí opět bude

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ - 24/3 2021 - 9:33 – Oblíbená výstava Foto na provázku se ve Strunkovicích nad Blanicí bude letos konat ve dnech 5. a 6. června.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Půjde už o XXI. ročník výstavy prací amatérských fotografů doplněné o fotografickou soutěž. Nejlepší snímky vybírá ve dvou kategoriích odborná porota a laická veřejnost. "Výstavy se může zúčastnit, samozřejmě až do vyčerpání vystavovacích kapacit, každý tvůrce bez omezení národnosti, státní příslušnosti, věku, pohlaví, náboženství či rasy. Neomezujeme nikoho ani žánrově. Foťte černobíle i barevně, " uvádějí organizátoři populárního Provázku Karel Matějka, Saša Kubáček a Bohumír Džubej.

Vloni se podle jejich slov ukázali fotografové a fotografky jako dobře sehraný tým, který byl schopen rychle reagovat a uskutečnit tak jubilejní XX. ročník této výstavy. Vyrovnat se s protiepidemickými opatřeními jim pomáhalo i heslo Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. Organizátoři tvrdí, že i kdyby je okolnosti donutily termín změnit, Foto na provázku 2021 rozhodně bude.

Srdcem akce bude opět Kulturní dům ve Strunkovicích nad Blanicí. Každý autor či autorka mohou vystavit nejméně šest a nejvíce 10 fotografií. Technické podrobnosti, přihlášku, způsob placení vstupního poplatku 200 korun a další informace, například o připojené tématické výstavě fotografií, najdou zájemci na webu Provázku zde.

Zapaspartované fotografie je třeba spolu s kolíčky na pověšení doručit do Strunkovic nad Blanicí do pátku 4. června. Většina autorů si v pátek přijede fotografie nainstalovat osobně, zbylé po dohodě pověsí pořadatelé. Po sobotní vernisáži v 10:00 hodin budou výstavní prostory otevřeny do 18:00 hodin, v neděli od 10:00 do 12:00 hodin.

"Doufáme, že XXI. ročník Fota na provázku bude důvodem nejen pro prezentaci vašich nejlepších fotek, ale i k setkání se starými a novými kamarády. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na hudební vystoupení Luboše Pospíšila a kapely 5P a Ondřeje Fencla & Hromosvod. Další interpreti jsou v jednání. Plánované jsou i tradiční cestovatelské projekce. Jestli se podaří zrealizovat vydání publikace mapující zrod a dvacet let celé této nejen fotografické akce, se ještě uvidí. Pro vítěze soutěže budou tradičně připraveny ceny," slibují organizátoři a zvou srdečně i diváky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena