Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Jak dostat děti zpátky do Domečků a ZUŠek nejen ve Volarech

VOLARY - 23/3 2021 - 15:15 – Ve Volarech se zrodil projekt Děti do Domečků, děti do ZUŠek. Odstartoval v polovině března a zamířil do celého Jihočeského kraje.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

"Jde o projekt volarského pracoviště Domu dětí a mládeže Prachatice, volarské Základní umělecké školy a města Volar. Spustili jsme ho v rámci Jihočeského kraje. Chceme jím říct, jak moc stojíme o to, aby děti už byly zpátky v Domečku a Základní umělecké škole a jak moc nám chybí osobní práce s nimi. Je nám velmi líto, že děti nemohou navštěvovat naše kroužky, akce, vyučovací hodiny, sbory, hudební nauky, balet a další aktivity," vysvětlila cíl projektu Vladimíra Laschová, vedoucí volarského pracoviště DDM Prachatice, která je pod projektem podepsána spolu s Vítem Pavlíkem, starostou Volar a ředitelem Základní umělecké školy ve Volarech. 

Tvůrci projektu se inspirovali také pořadem Alice Nellis, Karla „Kovy“ Kováře a České televize nazvaným A přece se učí a pěkným nápadem posadit místo diváků v hledišti jejich portréty. "Přitom nás napadlo rozšířit projekt na Jihočeský kraj. Proto jsme se rozhodli oslovit ředitele, pedagogy, kolegy a kamarády ze Základních uměleckých škol a Domů dětí a mládeže v celém kraji," dodala koordinátorka projektu Vladimíra Laschová.

A co by měli všichni oslovení pro uskutečnění tohoto projektu udělat? Požádat děti, které k nich chodí do Domečků či uměleckých škol o vytvoření portrétu či autoportrétu jakoukoliv výtvarnou technikou – kresbou, malbou, koláží apod. Ten doručit do své ZUŠ či DDM. Zde tyto obrázky vystavit, a tím by se děti vlastně do nich vrátily. Umístnění obrázků by bylo na každé instituci, třeba na chodby školy, do oken, do tříd, na lavice, v hudebním či tanečním sále, v klubovnách - prostě na místa, která jsou obvykle plná dětí a jejich hlasů. Pro všechny zúčastněné budou připraveny odměny.

Každé dílo by mělo být označeno jménem, příjmením a telefonickým či e-mailovým spojením na zákonné zástupce dítěte. To aby je mohli organizátoři informovat o získané odměně jejich malého tvůrce. A to ještě není všechno. Poté je třeba z těchto výstav pořídit fotografie nebo videozáznamy, kde bude určitě uvedeno město a název instituce ze které byly snímky pořízeny, a dokumentaci poslat mailem na adresu volary@ddm-prachatice.cz.

Projekt má svůj časový harmonogram. Portréty dětí by měly být vytvořeny a odevzdány na výstavy do 7. dubna, fotografie a videodokumentace pořízena a odeslána do 15. dubna. Všechny dotazy zodpoví koordinátorka projektu Vladimíra Laschová nebo její kolegyně Hana Pospíšilová na telefonním čísle 725 832 977 či e-mailových adresách volary@ddm-prachatice.cz nebo laschova@seznam.cz.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena