Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Cena tepla v Prachaticích by letos mohla opět nepatrně klesnout

PRACHATICE - 22/3 2021 - 10:20 – Tepelné hospodářství Prachatice, patřící městu, zveřejnilo předběžnou cenu tepla pro letošní rok. Počítá s malým poklesem.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Tepelné hospodářství Prachatice počítá letos s předběžnou tepla ze sekundárního okruhu na patě objektu 689,92 korun za GJ. To představuje pokles o 1,65 koruny oproti konečné ceně loňského roku. Pokud by se pokles podařilo Tepelnému hospodářství nakonec dodržet, šlo by o třetí meziroční pokles v řadě. Loni se výsledná cena snížila zhruba o necelé čtyři koruny a rok před tím o zhruba 2,6 koruny. V roce 2018 naopak o čtyři koruny rostla. Ceny jsou včetně DPH.

Podle jednatele Tepelného hospodářství a radního Petra Kolína se mírné poklesy ceny daří díky nákupní politice plynu. „Ke stabilizaci ceny a jejímu postupnému snižování vede mnoho dalších kroků, mezi které se významně promítá například výroba tepla a prodej elektřiny z kogeneračních jednotek, zlepšení distribuce tepla a snížení provozních nákladů společnosti,“ uvedl na městském webu.

Tepelné hospodářství Prachatice je monopolním dodavatelem tepla pro řadu zejména panelových domů v Prachaticích, z nichž řada je města a nemá tak možnost řešit si vytápění jinak. I když šla cena městského tepla v Prachaticích v roce 2017 dolů zhruba o 45 korun za GJ hlavně díky kogeneraci, patří teplo Tepelného hospodářství Prachatice dál k nejdražším způsobům vytápění ve městě.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena