Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pro neplatiče alimentů podle dvou rozsudků si přišli kriminalisté

PRACHATICKO - 15/3 2021 - 11:22 – Sedmačtyřicetiletý muž z Prachaticka to dotáhl s neplacením výživného tak daleko, že skončil v policejní cele.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Sedmačtyřicetiletý muž z Prachaticka si tak dlouho koledoval neplacením alimentů, až proti němu policie zasáhla poměrně rázně. Muž si neplnil svou vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru od února 2010 do června 2019 a od ledna 2020 do února 2021 a také na dvě nezletilé dcery v době od ledna 2020 do února 2021. Celkem svým dětem dluží 204 000 korun.

Případ vyšetřují vimperští policisté, kteří si vyžádali od státního zástupce souhlas se zadržením muže a o to se pak minulý týden ve středu postarali prachatičtí kriminalisté. Muž skončil v cele předběžného zadržení. „Po provedení nezbytných procesních úkonů byl podezřelý propuštěn na svobodu,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Podobný postup policie volí většinou v případech, kdy se jí nedaří sdělit obvinění tradičními postupy.

Za neplacení výživného podle dvou rozsudků muži nyní hrozí až dva roky ve vězení. Policisté přitom případ řeší formou zkráceného přípravného řízení, takže muž dostane do dvou týdnů trestní příkaz s rozhodnutím o trestu a vině.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena