Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Mladí čtenáři mohou letos slavit hrou Dosáhni 100 jako knihovna

PRACHATICE - 15/3 2021 - 10:24 – Jubileum České veřejné knihovny v Prachaticích mohou slavit čtenáři oddělení pro děti a mládež hrou Dosáhni 100 jako knihovna.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

"Hrát se bude po celý rok, začneme online a později, jak doufáme, přesuneme hru do reálného prostředí. Děti se mohou přihlásit na telefonním čísle 388 607 716 nebo e-mailové adrese info@knih-pt.cz. První úkol herního plánu od 1 do 100 už je na světě," sdělily nám pracovnice oddělení pro děti a mládež Lucie Jiraňová a Šárka Polatová.

Podle jejich slov se úkolů na cestě herním plánem nemusejí soutěživé děti bát. O co v ní půjde? "Hned první otázka je například z kouzelného světa místních víl. Děti budou moci také po domluvě se svojí paní učitelkou prezentovat knížku, kterou právě přečetly, ve škole nebo doma rodičům, když bude škola ještě zavřená. Taky mohou nakreslit knihovně narozeninový obrázek. Z výkresů pak vznikne výstava a v soutěži poskočí šikovní kreslíři a malířky o pár políček vpřed. Úkoly najdou děti buď přímo v knihovně, až se otevře, nebo na jejích webových stránkách," doplnily obě organizátorky.

Postup každého soutěžícího herním plánem bude signalizovat vlastnoručně vybarvená vlaječka a přibývající body zapisované do soutěžní průkazky. Na nejlepší účastníky čekají v cíli věcné ceny. Patnáct nejúspěšnějších hráčů dostane za odměnu ještě pozvánku na oblíbené Noci s Andersenem v roce 2022. "Všem dětem držíme palce," vzkazují Lucie Jiraňová a Šárka Polatová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena