Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk čeká velikonoční hra a malování putovních kamínků

VIMPERK - 10/3 2021 - 11:34 – Hromadné kulturní a společenské akce jsou zakázány, ale i vimperský odbor kultury vymýšlí na jaro akce pro jednotlivce.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperský odbor kultury, školství a cestovního ruchu poodhalil své plány na jaro a velikonoce. Část plánovaného programu chystá sám a do části se zapojí i veřejnost. Pro tu je v prvé řadě připraveno malování putovních kamínků. Princip je jednoduchý – veřejnost může malovat a rozmisťovat po městě kamínky, na které namaluje jarní a třeba i velikonoční motivy akrylovými barvami. A přidá i jméno Vimperka.

„Kamínky budou putovní, kdokoliv může malovaný kamínek přemístit, až nám to přijatá vládní opatření dovolí, v rámci svých výletů či toulek mimo naše město,“ vysvětlili pracovníci odboru svou výzvu. Odbor už kamínky pro veřejnost k malování připravil před několika dny v městském parku u sochy oslíka a chystá i další termíny, kdy si veřejnost bude moct kamínky vzít k pomalování a rozmístění.

Pracovníci odboru pak také připravují na velikonoce výzdobu městského parku a na duben a květen se rovněž chystá chytání a hledání schovaných zajíců v historickém centru při procházkách.

Podobné akce postavené na výzvách k individuálnímu zapojení se začínají v současném lockdownu množit a veřejnost na ně poměrně dobře reaguje, protože nějaké aktivity potřebuje. Nedávno se takto třeba několik tisíc lidí zapojilo do výzvy Turistického spolku Lipenska k otužování a v v Prachaticích například dům dětí a Dřípatka nabízejí úspěšně různé pátrací a kvízové hry.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena