Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Počet míst pro parkování na starém sídlišti se má zdvojnásobit

VIMPERK - 8/3 2021 - 12:43 – Vimperská radnice se pustila do projektování rozsáhlých úprav starého sídliště. Ke změnám by tu mohlo dojít už za dva roky.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytlo Město Vimperk

  

Vimperští radní vybrali projektanta, který připraví projektovou dokumentaci pro rozsáhlé změny na starém sídlišti. To leží ve spodním trojúhelníku mezi Sušickou ulicí a výpadovkou na Strakonice. Změny se mají týkat hlavně parkování. Vyprojektovat je má architekt Jaromír Kročák, který připravil i studii, podle které se budou změny projektovat. Studie vznikla v roce 2018 a město ji projednalo i s místními obyvateli.

„Především je potřeba řešit dopravní uspořádání sídliště, nedostatečný počet parkovacích míst, je třeba řešit zpevněné plochy jak parkování vozidel, tak pro chodníky stávající a doplňované. Systém průjezdnosti ulic není v rámci této studie měněn, částečně se tedy jedná o jednosměrný provoz, část komunikací je obousměrná. Je řešeno i uvedení komunikací do souladu s dopravními normami,“ vysvětlil záměry radnice místostarosta Zdeněk Kuncl.

Podle studie se má počet parkovacích míst v oblasti ulic Klostermannova, Palackého a Smetanova zvýšit ze sto třiceti na 260. V lokalitě přitom bydlí 437 obyvatel a je tu 214 bytů. Sídliště vzniklo v 60. letech a tvoří ho ještě Čelakovského ulice. Ta prošla rekonstrukcí loni.

Kompletní obnovy se dočkají například také chodníky. Smlouvu město podepsalo na projektování kompletní dopravní infrastruktury - včetně úprav stávajících komunikací, parkování s doplněním nových ploch pro stání, řešení terénních úprav, opěrných konstrukcí a násypů a úprav odkanalizování.

V letošním rozpočtu je na projektování Palackého ulice 384 tisíc korun. Druhou etapou projektování pak má být Klostermannova ulice a třetí Smetanova ulice. Celý projekt by měl být hotov do poloviny příštího roku. „Zastupitelstvo města tak bude mít možnost na základě stavebně povoleného projektu rozhodnout o zařazení tohoto záměru v rámci schvalování rozpočtu pro rok 2023,“ dodal místostarosta.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena