Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Čelní srážka ve Vimperku skončila na zasněžené silnici tragicky

VIMPERK - 5/3 2021 - 9:10 – V Pasovské ulici ve Vimperku se dnes ráno stala tragická nehoda na zasněžené silnici. Čelně se tu srazilo osobní a nákladní auto.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR a HZS Jihočeského kraje

  

   Zveřejněno: 5/3 2021 - 9:10, Aktualizováno: 5/3 2021 - 11:37

K tragédii došlo na silnici I/4 ve Vimperku dnes krátce přes šestou hodinou ráno na místě zvaném Pod Sklářským vrchem. „Podle prvotních informací jel řidič osobního vozidla tovární značky Audi A4 Avant (ročník 1979) od centra obce na Strážný, když pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu zasněžené komunikace a vlastnostem nákladu. Na přímém úseku dostal smyk a poté vjel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem tovární značky MAN s návěsem,“ řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hasiči na místo nehody posílali vimperskou profesionální jednotku. "Průzkum ukázal, že v osobním voze značky Audi, zůstal zaklíněný zraněný řidič. Velitel zásahu ihned rozhodnul o zahájení vyprošťování. K tomu nakonec nedošlo. Lékař ZZS u řidiče konstatoval smrt. Hasiči zajistili místo nehody i oba havarované dopravní prostředky. Hlavní tah na Strážný byl kvůli nehodě hodiny uzavřen, okolo 10. hodiny byl provoz obnoven alespoň kyvadlově," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Na místo byly okamžitě vyslány dvě posádky záchranné služby z Vimperka. Bohužel jeden účastník nehody utrpěl závažná mnohočetná zranění neslučitelná se životem, záchranáři už mu nemohli nijak pomoci,“ připojila další informace mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena