Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Hodinky jeden na jednoho si získaly zájem studentů ale i seniorů

PRACHATICE - 3/3 2021 - 12:01 – Slibně se v minulém týdnu rozběhla Hodinka s KreBulem. O aktivity jeden na jednoho byl zájem. Už ale musí znovu být přestávka.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Zdeněk Krejsa  

  

"Protože se na nás stále častěji obracejí naši návštěvníci s dotazem, kdy konečně budou moci opět přijít k nám na Zlatou stezku 145, tedy do domu Křižovatka u parku, připravili jsme individuální aktivity nazvané Hodinky s KreBulem. Každý ve věku od 6 do 100 let si může vybrat z nabízených témat, telefonicky si na čísle 388 424 196 domluvit termín a přesnou hodinu, kdy se mu zcela individuálně bude věnovat někdo z pracovníků, a to za dodržení všech hygienických pravidel, abychom se ochránili vzájemně," vysvětlil minulý týden podstatu nové aktivity ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa.

Zájemci si mohli od pondělka 22. března vybírat hned z několika druhů činností. A hned se také ukázalo, že o tuto slibnou novinku ušitou na míru dnešní složité době bude zájem.

"Podařilo se nám za minulý týden uskutečnit sedm individuálních hodinek. Byli jsme se zájemci na procházce, drátkovali jsme, došlo i na individuální hodiny angličtiny a někdo přišel jenom na kávičku a popovídat si o životě a věcech, které se dějí kolem nás," řekl nám ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa a pokračoval: "Měli jsme tu nejmladšího účastníka - žáka sedmáka základní školy, který si s námi procvičil angličtinu. Naproti tomu přišel sedmdesátiletý čilý senior. Ten měl zájem o procházku městem. Při tom jsme samozřejmě také probírali, jak zvládnout všechno, co se dnes děje a jako základ jsme se shodli na nutnosti vyřadit katastrofické zprávy ve sdělovacích prostředcích. Můžu říct, že jsme se s celkovou nabídkou dobře trefili do zájmu lidí, kteří si měli z čeho vybírat."

V nabídce Hodinek s Krebulem, pro které tu byl vyhrazen čas od pondělí do pátku, vždy od 10:00 do 12:00 a od 14:009 do 16:00 hodin, byla také řada dalších aktivit. Například tvoření z papíru - origami či fleurogami, drátkování srdce nebo bonsaje, relaxační hodinka s muzikoterapií, hodinka stolních nebo karetních her, a v neposlední řadě kávová hodinka s popovídáním si o kávě, i jejích alternativních přípravách. Každého sezení nebo procházky se mohl účastnit jen jeden člověk, který si rezervoval svůj den a čas s pracovníkem KreBulu.

Slibně se rozvíjející aktivity však od pondělí tohoto týdne přerušila nucená přestávka z důvodu vládních restrikcí. "Zatím pokračovat nemůžeme, s dosavadními zájemci o naše hodinky ale zůstáváme v kontaktu. Až se to po třech týdnech uzávěry uvolní, budou moci volat další lidé a k Hodinkám s KreBuilem se vrátíme. Očekáváme, že pak skupinové akce nezačnou ani rychle, ani najednou, a i my budeme postupovat opatrně," doplnil ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena