Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Emotivní fotografie vystavuje v Zimní zahradě Zdeněk Přibyl

PRACHATICE - 2/3 2021 - 9:38 – Virtuální vernisáží byla v pondělí 1. března v Zimní zahradě prachatické Nové radnice zahájena nová výstava fotografií. 

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto: Jan Voldřich a Zdeněk Přibyl  

  

Pod názvem Emoce tu vystavuje výběr ze svých současných výtvarných snímků prachatický fotograf Zdeněk Přibyl. Výstavu zahájila kurátorka galerie Jiřina Dolejšková, vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu. „Jedná se o výběr zcela nových emotivních fotografií, které v této kolekci vystavuje Zdeněk Přibyl vůbec poprvé,“ řekla.

Slovy o autorovi přispěl do virtuální vernisáže předseda Asociace jihočeských výtvarníků Vít Vavřinec Pavlík. "Výtvarná tvorba fotografa Zdeňka Přibyla zaujala výbor naší asociace už před čtyři roky, kdy se k nám přihlásil. Touto novou výstavou v Zimní zahradě ukazuje další výrazný pokrok ve své tvorbě," uvedl mimo jiné předseda AJV.

„Děkuji za možnost vystavit v Zimní zahradě své nejnovější emotivní fotografie. Doplnil jsem je o velkoformátové snímky na plátně z posledních tří ročníků mezinárodní výstavy evropského výtvarného umění Intersalon, kterou Asociace jihočeských výtvarníků každoročně pořádá. Nově sestavenou kolekci fotoobrazů bych rád v budoucnu představil veřejnosti při vhodné příležitosti znovu,“ řekl Zdeněk Přibyl.   

Z důvodu vládních restrikcí se vernisáž konala jen v úzkém kruhu. Se všemi třemi účastníky virtuální vernisáže natočil kameraman a režisér studia JVP Jan Voldřich krátké rozhovory. Veřejnosti je představí v kabelové televizi Prachatice. 

Zleva: Zdeněk Přibyl, Jiřina Dolejšková a Vít Pavlík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena