Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Netoličtí radní jmenovali novou ředitelku domova pro seniory

NETOLICE - 24/2 2021 - 12:40 – Netolický domov pro seniory Pohoda, ve kterém jsou klienti z celého Prachaticka, bude mít od dubna novou ředitelku.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Současný ředitel Jiří Vít odchází na jaře do důchodu a netoličtí radní proto už na podzim vyhlásili výběrové řízení. Na jeho konci nyní výběrová komise doporučila radním jmenovat jako novou ředitelku Pohody od 1. dubna Andreu Tajanovskou. Ta už v domově působila jako krizová manažerka od druhé vlny covidu a je také předsedkyní Profesního svazu sociálních pracovníků v sociálních službách APSS ČR.

Domov Pohoda si jako většina podobných pobytových zařízení prošel nákazou covidem. „V současné době je situace v domově stabilizovaná, většina klientů i zaměstnanců se rozhodla pro očkování a proto máme příležitost vracet život v domově do každodenních kolejí,“ řekla Andrea Tajanovská pro prachatickoNEWS.CZ.

Podle strategie, kterou předložila ve výběrovém řízení, se chce zaměřit na zdravé financování při poskytování obou služeb, které domov nabízí, což je jak domov pro seniory, tak také pečovatelská služba. Tyto služby chce také rozvíjet jak po materiálně-technické stránce, tak i personálně. Cílem jsou pro ni vlídné a přátelské služby pro klienty.

„Poslední balík aktivit, který jsem představila při výběrovém řízení, je zaměřen na spolupráci zařízení s dalšími organizacemi nejen v Netolicích. Ve své podstatě se budu snažit vyžít všech svých profesních zkušeností v oblasti sociálních služeb a sociální práce, které čerpám mnoho let po celé republice i v zahraničí,“ dodala Andrea Tajanovská.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena