Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Další vážná nehoda u Stopařky. Srážka tří aut se třemi raněnými

VITĚJOVICE - AKTUALIZOVÁNO – Dopravní zpravodajství Policie ČR a záchranná služba dnes informovaly o další nehodě u Stopařky. Srazila se tu tři auta.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Policie ČR

  

   Zveřejněno: 22/2 2021 - 8:46, aktualizováno: 22/2 2021 10:34

K nehodě na známé křižovatce došlo dnes po sedmé hodině ráno. Srazila se tu tři osobní auta. Dopravní agentury a dopravní zpravodajství Policie ČR hlásily nejprve čtyři zraněné, ale záchranná služba tuto informaci upřesnila. "Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Ford Galaxy, jedoucí po hlavní silnici II. třídy číslo 145 ve směru od Netolic, který nedal při odbočování vlevo do obce Vitějovice přednost protijedoucímu řidiči osobního vozidla Škoda Roomster, jedoucímu po hlavní silnici od obce Husinec, následkem čehož došlo ke střetu těchto vozidel. Po střetu bylo vozidlo Ford dále odraženo na osobní vozidlo Peugeot, jehož řidička dávala přednost na křižovatce ve směru od Vitějovic," uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že nikdo z řidičů před nehodou nepil.

Na místo vyjížděly hned tři posádky záchranářů. „Na místě se nacházely čtyři osoby, z nichž jedna nejevila známky zranění a po vyšetření lékařem mohla být ponechána na místě. Starší muž byl s lehčím poraněním transportován k dalšímu ošetření do spádové nemocnice.  Dva účastníky nehody bylo po zajištění a imobilizaci nutné směrovat do traumacentra českobudějovické nemocnice s lehkými až středně těžkými poraněními,“ uvedla pro novináře mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a doprava byla řízena kyvadlově. Před necelým týdnem v úterý 16. února v podvečer se tu přitom stala také vážná dopravní nehoda, když mladý řidič nedal přednost vozu jedoucímu po hlavní silnici.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena