Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Volarský puchýř zažil o víkendu úspěšnou premiéru

VOLARY - 25/5 2021 - 11:28 – V sobotu se uskutečnil první ročník turistického pochodu Volarský puchýř. Připravilo ho místní pracoviště DDM.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Hana Pospíšilová - DDM Prachatice, pracoviště Volary

  

Inspirovali jsme se pochody, které probíhají po celé republice. V okolí Volar jsou vyznačeny nordicwalkingové trasy a jednu z nich jsme použili a vyrazili do krásné šumavské přírody, která je ve Volarech všude kolem. Aby účastníci mohli trasu projít, byla potřeba registrace, která probíhala již v pátek a sobotu v DDM formou zapsání do registrační knihy, vyzvednutí si mapky vyznačené trasy a kouzelné krabičky.

Všichni zaregistrovaní účastníci také dostali placku nebo pro velké chlapy otvírák s logem akce. Logo nám nakreslil Jakub Rákosník, kterému chce tímto moc poděkovat. Zaregistrovalo se 122 účastníků, což je na první ročník skvělé. Trasa byla dlouhá přibližně pět kilometrů a vedla přes Lískový vrch.

Začínalo se na vlakovém nádraží a konec trasy byl na parkourovém hřišti. Cestou byly připraveny pro účastníky pochodu různé hry a úkoly, například stavění lesních domečků pro skřítky a víly, tvoření obrazců z přírodnin, hraní piškvorek nebo „Jdi a najdi“ hledání „pokladů“ naší přírody a ztracená mláďata.

Jsme velice rádi, že byl o pochod tak velký zájem a že se nám vracely kladné ohlasy z řad zúčastněných. Akci budeme pořádat pravidelně každý rok a v příštím ročníku pochodu plánujeme rozšířit počet tras, aby si přišli na své nejen rodiny s dětmi, ale také náročnější milovníci pěší turistiky.

Děkujeme za to, že jste byli součástí prvního ročníku Volarského puchýře a těšíme se na příští rok s ještě větší účastí.

  

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena