Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Návrat předškoláků přinesl do Zahrádky radost na Den Země

PRACHATICE - 22/4 2021 - 10:08 – Po dlouhé době se mohli do mateřské školy Zahrádka vrátit naši předškoláci a hned tu bylo pěkně veselo!

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Iva Ambrůzová a Lenka Vaněčková, MŠ Zahradní

  

Kamarádi a kamarádky se svými učitelkami zažili týden plný pokusů, zkoumání, objevování a pozorování. Slavili jsme totiž Den Země a učili jsme se ji chránit. Co to vlastně je Země? Planeta, na které žijeme nejenom my lidé, ale také mnoho rostlin a živočichů. A tak jsme s dětmi poznávali domácí i cizokrajná zvířata. - Jaké barvy má naše planeta a co znamenají? To už byla otázka pro bystré hlavičky.

Experimentovali jsme s vodou a barvou, vytvářeli sopky, pohoří, seli semínka, vyráběli pozorovací květináč, lovili žížaly a poznávali jarní květiny na školní zahradě. Dokonce jsme mohli pracovat s globusem, který nám přinesl náš kamarád z modré třídy. Myslíte si, že naši Zemi také něco trápí? Samozřejmě! Odpad, který se nedaří třídit, špinavá voda od ropy, znečištěný vzduch od aut a komínů, pytláci, kteří zabíjejí zvířata nebo zbytečně pokácené stromy.

Na to všechno si dokázaly děti vzpomenout! Chránit přírodu na naší planetě mohou všichni! Děti ze Zahrádky už vědí, jak a my dospěláci jim rádi pomůžeme!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena