Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zemřel nejstarší člen prachatického oddílu juda Jiří Popp

PRACHATICE - 2/3 2021 - 12:43 – S lítostí oznamuji, že nás včera 1. března navždy opustil po náhlé těžké nemoci náš přítel a kamarád Jiří Popp.

      

   Jan Kolda - předseda KSJu Jihočeského kraje a člen pléna ČSJu
   Petr Růžička – předseda TJ Tatran Prachatice – oddíl JUDO

  

Vážení přátelé,

s lítostí Vám oznamujeme, že nás včera 1. 3. 2021 navždy opustil po náhlé těžké nemoci náš přítel a kamarád Jiří Popp - nejstarší člen oddílu juda TJ Tatran Prachatice a zakladatel juda v Prachaticích před šedesáti lety v roce 1961 se svým bratrem Josefem.

Po skončení ZŠ odešel Jiří studovat do Českých Budějovic, kde se začal učit prvním krokům našeho sportu v oddíle juda Husita a posléze RH České Budějovice, kde se vypracoval k předním závodníkům RH v 1. lize družstev Československa.

Pod vedením Jirky vyrostla v Prachaticích nespočetná řada vynikajících závodníků, kteří se umisťovali na medailových místech České a Československé republiky. Byl jednou z hlavních osobností úspěchů šedesátileté historie oddílu juda v Prachaticích. Celý svůj život zasvětil svému oblíbenému sportu při jeho rozvoji i jako funkcionář.

Byl dlouholetým předsedou KSJu Jihočeského kraje a členem pléna ČSJu. Za svůj celoživotní přínos pro rozvoj juda Československé a České republiky byl držitelem zlaté plakety KSJu Jihočeského kraje, zlaté plakety ČSJu a oceněn Čestným členem Českého svazu juda.

Jiříku, spolu jsme prožili a spolupracovali v oddíle při rozvoji juda a nejen v oddíle 57 let a postupně se naše spolupráce sportovní stala i pracovní. Vždy jsme ji dokázali posunout v ještě lepší výsledky, a za to bych ti chtěl poděkovat. Častokrát jsme se těšili, až budeme oslavovat šedesáté výročí oddílu juda - na kterém ty již nebudeš, ale vždy tam bude pro tebe čestné místo. Protože, jak tě znám, budeš výsledky tam shora vždy s napětím sledovat.

Jiří, byl jsi pro nás vynikajícím přítelem a kamarádem a budeš nám všem v každém případě chybět.

Čest tvoji památce.

Jan Kolda - předseda KSJu Jihočeského kraje a člen pléna ČSJu

Petr Růžička – předseda TJ Tatran Prachatice – oddíl JUDO

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena