Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Vánoční pohádky a nadílka, to byl advent v Paraplíčku

PRACHATICE - 20/12 2020 - 17:47 – Letošní přípravy na Vánoce byly v naší školce MŠ Česká – Paraplíčko o hodně jiné než v minulých letech.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Mirka Studená, MŠ Česká – Paraplíčko

  

Koronavirus a opatření proti němu nám znemožnila návštěvu divadla, vánočního koncertu i vánočních výstav. Aby to čekání na Ježíška dětem rychleji uteklo, vymýšlely pro ně paní učitelky mnoho zajímavých činností doma – tedy ve školce.

Zdobili jsme okna, šatny i třídy, naučili jsme se hodně koled, vánočních básniček i tanečků. Ale stejně, co by to bylo za Vánoce bez pohádek? Také tohle dokázaly paní učitelky vyřešit. Když děti nemohou do divadla a herci do školky, zahrály dětem pohádky samy. Trochu jim s tím pomohly i děti z druhé třídy.

V pátek 18. prosince jsme se všichni sešli v jedné třídě. Děti se usadily na židličky, prohlížely ty zvláštní domečky a stromy a přemýšlely, na co tam asi jsou a jaké překvapení je čeká. A že to bylo překvápko! Zazvonil zvonek a divadlo začíná!

První pohádku zahráli druháci úplně sami a byla O veliké řepě. Hned za řepou pokračovalo představení Červenou Karkulkou, třetí a poslední byla ta o Budulínkovi. Těžko říci, která pohádka sklidila větší potlesk. Jisté je, že se povedly všechny tři a paní učitelky i děti je sehrály jako skuteční profesionálové. Ještě nám k té vánoční náladě trochu chyběly koledy, tak jsme si je společně zazpívali.

Tím ale páteční kouzelné dopoledne nekončilo. Ve čtvrté třídě již čekal nazdobený a rozzářený stromeček s velikou hromadou krásných dárků. Holčičky nejvíc zajímaly panenky a Ken, kluci zkoumali hlavně auta a různé stroje, stavebnice i Lego se líbily všem.

Nové hračky od Ježíška jsme si rozdělili do tříd a než je děti pořádně vyzkouší a okouknou, Štědrý večer bude tady! - Tak krásné Vánoce všem a nenechte si je pokazit ani covidem!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena