Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Předvánoční čas ve školce na Skalce byl plný radosti

PRACHATICE - 20/12 2020 - 17:00 – Čekání na Ježíška bývá obvykle pro všechny dlouhé, ale dětem v naší školce na Skalce jsme ho zpestřili různými aktivitami.  

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Ivana Smolenová, Iva Kochmová – MŠ Skalka

  

A tak jim čekání přeci jen uteklo trochu rychleji. Velkou událostí u nás byla návštěva Mikuláše, anděla a čerta. Děti si pro ně včas nacvičily různé písničky, tanečky a říkadla. I když čert na některé zlobiváčky hudroval a rozhazoval kolem nich uhlí, nakonec vše dobře dopadlo. Děti si odnesly od Mikuláše nadílku a malou sladkost od paní rychtářky ze spolku Baráčníků, který s naší MŠ dlouhodobě spolupracuje.

Překvapením pro předškoláky byla návštěva prachatického starosty Martina Malého. Ten k dětem zavítal, aby je pozdravil, popřál jim hezké Vánoce a předal malé dárečky. Na oplátku mu děti zazpívaly koledy a daly vánoční přání.

Mladší děti si čekání na Ježíška krátily pečením perníčků a lineckého cukroví. Další akcí pro nejstarší děti byl projektový den s názvem Stavíme město. Děti se jednoduchým způsobem seznámily se stavěním domů a výstavbou měst. Vše si prakticky vyzkoušely při různých hrách a činnostech.

Předvánoční čas si děti užívaly i při vycházkách například pozorováním vánoční výzdoby ve městě, na sídlišti nebo návštěvou vánočního jarmarku na nádvoří Hospice sv. Jana N. Neumanna. Nejvíce rozzářené oči měly děti při rozbalování dárků, které jim přinesl Ježíšek do MŠ. Potěšil tak děti z malých i velkých tříd.

Nyní už zbývá jen čekat na Štědrý den a užít si vánočních svátků v rodinném kruhu. Krásné Vánoce všem.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena