Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Prachatice prozářilo jednatřicet svíček pro demokracii

PRACHATICE – 18/11 2020 - 17:44 – Na jednatřicáté výročí Sametové revoluce prozářilo prachatickou mezigenerační zahradu u KreBulu jednatřicet svíček.

      

   Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová, Město Prachatice

  

Týden před oslavami jednatřicátého výročí 17. listopadu 1989 Dne boje za svobodu a demokracii nás oslovilo několik seniorů, kteří chtěli zapálit svíčku tento den na některém místě v Prachaticích, ale vzhledem k opatřením a pandemii mají strach. Proto přijali pozvání do projektu „31 svíček pro demokracii“.

Svíčky poslali do SeniorPointu Prachatice, který se stal organizátorem této akce. V Mezigenerační zahradě prachatického KreBulu je vysazena lípa ke 100. výročí vzniku republiky a tak jsme se jako realizátoři projektu rozhodli uctít demokracii a svobodu právě tam.

Svíček se sešlo daleko více než jednatřicet - 31 jako symbol jednatřiceti let po sametové revoluci. V úterý 17. listopadu pak v 17:00 hodin zástupci SeniorPointu u lípy zapálili 31 svíček a vyslechli, jako tisíce lidí po celém Česku, Modlitbu pro Martu v podání Anety Langerové. Všichni, kdo svíčku poslali, dostanou pohlednici z místa akce, jako poděkování.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena