Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Na prachatické Skalce zvítězilo jaro s místní produkcí

PRACHATICE - 25/4 2021 - 11:56 – Jarním sluncem zalévaná stráň a prostranství na Skalce v Prachaticích hostily o víkendu první jarní trhy. Byl o ně zájem.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL  

   

Jaro, které se už dobrý měsíc v pravidelných intervalech přetahuje s neustále se vracející zimou, totiž konečně v sobotu 24. dubna zvítězilo. Prokazatelně se to stalo na Skalce nad Prachaticemi, kde Impakt se svými spolupracovníky a už také s podporou Zdravého města Prachatic uspořádal první letošní Oslavu regionální produkce. Svítilo na ně v ostřejším vzduchu jarní a čím dál hřejivější sluníčko, takže trhovci si své stánky rozprostřeli často přímo na trávě, na kterou si odvážní i posedali.

Nabídka byla pestrá, i když bylo znát, že sazenice zeleniny teprve začínají. Není divu, vždyť podle odborníků je letošní jaro prý o dobrých čtrnáct dnů opožděné a v podhůří Šumavy možná ještě o víc. Své zájemce si ale našla i první zelenina, jako třeba pórek, a také květiny - macešky či muškáty. Nechyběla ani široká nabídka koření, jablek, zdravých koláčů, hotových polévek v zavařovacích sklenicích za cenu "kolik kdo dá" či dokonce zmrzliny, kde hrála prim krásně mangově žlutá.

Na první pohled byl na Skalce také znát nástup mladé vlny trhovců, kteří své malé stánky rozložili, kde se dalo. Zastihli jsme i skupinku podnikavých dětí, které právě budovaly stánek z větví. Nejdřív sice vypadal jako budoucí bunkr, ale už během stavby v něm šikulkové nabízeli například krásná červená jablíčka. Možná z nich jednou budou velcí trhovci...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena