Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Den Země slavili na Dřípatce se zvířaty i mikroskopem

PRACHATICE - 23/4 2021 - 11:49 – Vlastnoručně zasazená rostlinka jako dárek vítala ve čtvrtek 22. dubna v prachatické Dřípatce účastníky Dne Země.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Centrum ekologické výchovy Dřípatka přestěhované vloni v září do nových prostor v areálu ZŠ Zlatá stezka nabídlo k 51. celosvětovému svátku modré planety malým i velkým návštěvníkům zajímavý program. My jsme se tam vypravili dopoledne, které bylo věnováno předem objednaným dětem z mateřských a základních škol. Nedaly se odradit nevlídným počasím, ostatně za krk jim nepršelo, protože všechna stanoviště připravily šikovné organizátorky z Dřípatky pod střechou.  

Po přivítání si děti s chutí vytvořily vlastní živý dárek - čerstvě zasazenou rostlinku hrachu nebo hnědé fazole. "Šlo o jasný symbol. Budou se totiž o ni starat, protože stejně jako Země i každý drobný organismus potřebuje naši péči," vystihla smysl dárku ředitelka Dřípatky Vlasta Mrázová.

V duchu myšlenky - jak jinak oslavit svátek naší krásné Země, než poznáváním přírody - se nesl i celý program. Patřilo k němu odhalování skrytých krás přírody, poznávání na Šumavě žijících zvířat, seznámení se zvířátky, která na Dřípatce chovají, až třeba po nahlédnutí do světa včel prostřednictvím mikroskopu a následující kvíz ze znalostí přírodních zajímavostí.

Nepřekvapilo, že prachatické děti projevovaly velký zájem a vysokou úroveň znalostí o přírodě. Zakladatel Dřípatky při Základní škole Vodňanská Aleš Záveský by z dětí i těch, kteří je k lásce k přírodě vedou, nepochybně měl velkou radost. Další aktivity a chystané programy centra ekologické výchovy Dřípatka najdete zde.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena